Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förstörelsens nav

Stjärnorna är trötta
människorna är onda
vandrar jordens cirklar
förstör god natur
regnskogen faller
som flossade stickor
och oskyldiga liv
bakom stålgaller i bur

Stjärnorna är trötta
människor är synskadade
ser inte havens rädsla
att stormarna ryter
vågorna är inte ensamma
gungar med drivved
plastflaskor och skor
och förstörelsen flyter

Stjärnorna är trötta
människor är hänsynslösa
uppskattar inte ljuset
där tunneln har sitt slut
uppskattar inte tiden
tar inte hand om sig själva
lever inte som man lär
pratar med en elak trut

Stjärnorna är trötta
människorna är rovdjur
skövlar skog och mark
för egna syftens skull
förföljelser och mobbing
avundsjuka och krig
misshandel och våldtäkt
av det är världen full

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 338 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-05-20 05:56



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Eländes elände....hur kommer det att bli med allt?
2019-05-20

  Blomma-Stjärna VIP
du skriftar bra och ja, stjärnorna är trötta på skövlarna i oss människor - varför är det så svårt att vända om, att tänka om, att göra rätt och leva med tanke på nästa generation och nästa igen!
2019-05-20

  StinaJ VIP
En förlorad värld väntar de unga om inte all förstörelse snart stoppas.
2019-05-20

  Maria Sundelin VIP
Ja livet har blivit ett krig i sig
2019-05-20

  Feliaxel VIP
Skrämmande verklighet
2019-05-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO