Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glasblåsare i fågelbur

De indigoblå påfåglarnas flykt. Till midnattssolen de söker sig. Förruttnelsen i lögnernas dagböcker och tystnaden talar sitt tydliga språk. Likör utspilld över gamarnas måltid. Skammen bortom dimmans ridå av dammigt spegelglas. Av de nätter som näktergalen drömt. Hyenorna bortom din tomma blick glömt. Du med din kärlek hypnotiserar mig fastän ögonbindel jag bär. Men jag genomskådar dig du hjärta av svanarnas svek. Som drinken med salt på glasets kant. Du bjuder upp mig, men jag låter mig ej förföras ännu en gång. Av de drömmar som krossats. Jag putsar min uppruggade fjäderdräkt och hukar mig ner på havets botten, där snäckor, koraller och alger smeker mitt hårsvall. Att nynna med i havsanemonernas sagostund och låta fantasin älska på bädd av gräddvita näckrosor. Som att kyssa den eldsflammade draken, du försvinner in i elden och jag förstår nu de indigoblå påfåglarnas flykt.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-02-21 18:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP