Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Då livet blomstrade och gjorde att man levde mer avslappnat

Jag vill ha tillbaka mitt gamla Sverige
det som var fridfullt säkrare och tryggare
då man inte ständigt behövde ha ögon i nacken
oprovocerade attacker var mycket sällsynt
man kunde som tjej vandra ute sent på kvällen
även på nattens småtimmar utan en massa rädsla
människor var mycket lyckligare i samhället
harmonin spelade sina välbehagliga toner
folk skrattade mer och var mycket mer ute
dörrar var ofta olåsta och fönster på vid gavel
en doft av frihet blåste och man litade mycket
mera på andra än vad man gör idag
jag vill ha tillbaka mitt gamla Sverige
då livet blomstrade och gjorde att man
levde mer avslappnat kunde njuta av det
idag är mitt fosterland upp och nervänt
inget av det gamla Sverige finns kvar
har ersatts av våldsamheter skjutningar rån
massor av våldtäkter och attacker på oskyldiga
nu låser man ordentligt om sig och instalerar larm
folk är idag uppmärksamma kollar sig omkring
ingen går längre säker i Sverige som en gång
var omtalat som det fantastiska landet i norden
nu är det ett minne blott och världen ser på
och undrar vad det är som händer här
politiker har visat att de inte har det kär!
skörden efter deras sådd är hemsk och otäck
jag vill ha tillbaka mitt gamla Sverige
vi som står upp för det och älskar det
fortsätter strida för det dygnet runt
Sverige mitt hjärta slår för dig!






mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 337 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-02-21 22:48



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Min undran också. Bortvändheten från Gud?
Till Twitter.
2019-02-22
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP