Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mamma har nog övergivit mig nu. Hon finns inte längre för mig. Och det är lite ovant och obekvämt


Jag finns inte för dig

Jag tror inte att du finns för mig
Men det är en illusion
Du finns mer än någonsin
Du är skuggan när jag står i solen
Du skymmer den varma solen

Jag är en främling för dig
Även om du burit mig i 9 månader och du ammat mig
Jag är en främling för dig även om du känt mig i 52 år
Du har aldrig sett mig
För jag har alltid suttit i skuggan
Jag har suttit i den mörka skuggan där du inte tittat efter

Jag är så trött på dig
Utled
Du är min pajas som inte är rolig längre
Du är den där skivspelaren som har hakat upp sig

Jag vill inte träffa dig mera

Att säga så känns obekvämt men ändå skönt på något vis

Jag behöver inte ljuga för mig själv längre
Jag behöver inte låtsas längre
Jag ska se
Jag ska se mig
Jag ska känna
Jag ska känna allt precis som det är

För mig själv ska jag säga sanningen
För dig ska jag ljuga
Du har inte med min vilja att göra

Det viktigaste är att jag vet
Jag vet
Att jag inte vill träffa dig mer
Även om du är min mamma

Nu är det dags för friheten
Nu ska jag bli fri på riktigt utan att fly
Jag stannar här och är fri precis hur mycket jag vill

Om jag hade fått din kärlek hade det varit OK
Men nu var det du som tog hela tiden
Utan att ge
Så nu är det slut
Nu får du komma hit och ta om du vill ha
Men frivilligt kommer jag inte att ge mer
Inte ens en sekund kärlek ska du få av mig




Fri vers (Fri form) av Mackan 1966 VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-02-21 22:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mackan 1966 VIP