Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Ingår i "Litterära brottstycken"som nr 310 av Sten Wiking


DET ÄR I BETRAKTARENS ÖGA SOM DET AVSLÖJAR VAD DET SER

Sally Mann 1951- blev först upptäckt
som konstnärlig fotograf sedan hon
haft utställningar och publicerat foto-
boken "The immediate family"
där hennes och makens egna barn
poserade nakna med blottade genitalier.

Detta gav henne genast ett oförtjänt
rykte som barnpornografisk fotograf,
trots att avsikten var rent konstnärlig,
symbolisk och naturalistisk,
där hon strävade efter att ge en bild
av det naturliga medan det finns kvar,
och vad är mera naturligt än ett barn
i jämförelse med en vuxen ?

Sexistiska kritiker har tydligen bara ett i
huvudet där de själva avslöjar sig
i betraktelsens öga.

Mann hade som motsats även focus på
döden och förmulltnande upplösnings-
tillstånd,
men undgick anklagelser för nekrofila
böjelser.

Sally Mann ignorerade den
fototekniska utvecklingen,
och menade att den förfalskade äktheten
(det naturliga fotot)

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 453 gånger
Publicerad 2019-02-22 03:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP