Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm 22/2. Läs gärna även Drömmen om Tage: https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2180594 och den sista jäntan (Monica Z): https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1538744


Drömmen om Cornelis

Dröm om min förvåning när Cornelis frivilligt anmälde sig till att delta i den amatörkabaré jag skulle regissera. Jag hade ju sett honom som Pontius Pilatus en gång i tiden och visste att trubaduren var en skicklig skådespelare, så hans medverkande kunde inte avvisas som ett infall på fyllan. Kanske inverkade det faktum att vi bodde i samma bostadrättsförening.

Cornelis satte med all rätt villkor för sitt deltagande. För det första ville han spela mot Stig Järrel och Monica Z. Inte mig emot, jag förklarade att alla var välkomna i min nya ensemble; världsstjärnor och amatörer, levande och döda. Vidare krävde Cornelis att vi skulle börja varje repetition med grillparty på föreningens innergård. Männen skulle stå med bara överkroppar vid rykande eldstäder och kvinnorna långkoka ägg och tomater på stenplattor. Jag befarade att maten skulle bli dålig av att ligga så länge ute i solen, men Cornelis bedyrade att recepten var beprövade. 

Efter första grillpartyt började vi repetera. Cornelis och Stig läste igenom en sketch som jag hade författat. Monica klättrade under tiden sakta men säkert ner från en stålrörsstege från Cornelis fönster på andra våningen. Rökpauserna var många, men flytet emellanåt helt fantastiskt. 

Dröm om min förvåning när Cornelis efter genomläsningen anförtrodde mig att han tyckte texten var genialisk. Själv tyckte jag den borde kortas en smula, men jag höll tand för tunga.




Prosa av Nanna X
Läst 252 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-02-22 10:48



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Vilken fin dröm
2019-02-25

  Staffan Nilsson

Uppskattar att Cornelis till slut gav med sig - du hade rätt.

2019-02-25

    Lars Gullberg
gemytligt att vakna sen, yes !! ja fick träffa dom. Dikten över träffar ju alltid verkligheten. Därför
älskar jag att drömma


2019-02-23

  Stefan Albrektsson
Vilken fantastisk dröm (och fantastiskt skriven dröm)!
Fina krav från Cornelis - Stig & M Z går inte av för hackor!! Älskar att alla får vara med, "världsstjärnor och amatörer, levande och döda" - måhända pekar den framåt mot något nytt spännande kommande!?!
Repetitioner bör alltid inledas med barbröstad grillfest (röda hängslen tillåts nog)!! Men de där långkokta (autokorrekten ville göra "långsökta" ; ) äggen & tomaterna låter inge' vidare gott (men vem vet? Kanske är det supergott?)
Klokt av dig att hålla tand för tunga när mäster Cee berömmer manus.
2019-02-23

  Anya VIP
En Cornelis som ställde krav. Men att ha med sådana celebriteter är ju sannerligen en gåva. Att sedan få beröm av Cornelis var ju toppen.
2019-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X