Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
LIVSVÄVEN


JAG VAKNADE II

 

stegen närmar sig rummet

mitt inre rums innersta rum

där har jag en skön matta...

 

denna matta är den enda saken

på denna matta lever jag fullt ut

varpen sattes av mina förmödrar

 

denna matta vävdes klart av mormorsmor

sedan levde hon och födde min mormor

livsväven kantades av många svåra livsöden

 

idag har väven stannat av liksom tystnat

mormor lämnade livet för ett år sedan...

min mor och jag knopar på varsin ny väv

 

mina barnbarn är nyfikna på vårt arbete

barnen hejar på entusiastiskt och delar glädjen

mor och dotter läser av färgernas spektrum...

 

varpen är lång så den räcker till dem alla...

vävda mattor i det innersta rummet behövs

så att man landar mjukt vid fall från hög höjd

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-02-22 10:36



Bookmark and Share


  Poeten Salvador VIP
Finns sammanbindning i texten
2019-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP