Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bärare av det numinösa

Vi alla
är fenomenala bärare
av all världens upplevelser
fantasier
färdigheter
och minnen

ignoransen
arrogansen
malörten i kärlekens brygd
och det fåfänga hoppet
lär vi kunna sålla bort
för att inte tynga ner oss
i ett långt lopp

en stor sorg
och en stor smärta
kan dock inte suddas ut

världen bjuder oss
mer än hopp, glädje, kärlek
vi smakar förtvivlan och lidande
och i spänningen
mellan motsatserna
förvandlas vi
- vi transformeras -
till fenomenala
bärare

- vi är bärare av det numinösa

var och en för sig
lär vi oss
att vi alla är lika
om än olika
i personlighet
kön och färg
och språk
vill vi växa, blomma och ge frukt

vi är av kött och blod
alla
- bärare
av det numinösa.





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-02-22 15:17



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Vilken vacker och spännande text, vis och inspirerande. Googlade begreppet, tack nu fick jag lära mig något nytt och det älskar jag! :)
2019-02-28

  Lars Hedlin
Fint just så!
2019-02-25

  lila fjäderblomman VIP
Javisst är vi det! Vackert skaldat!
2019-02-24

  Anya VIP
Andaktsfull text om oss människor. Så kloka ord. Ger styrka genom skärmen. Tycker mycket om Ulfs kommentar nedan. Så träffande och jag håller med.
2019-02-22

  Marita Ohlquist VIP
Mästerligt skaldat, guld värd, 24 carat!
2019-02-22

  ULJO
Vi människor är ju experter på upplevelse
2019-02-22

  Ulf Carlsson VIP
Begreppet "numinös" används som regel om gudomens väsen som både lockande och skrämmande.
En tolkning av din dikt skulle kunna vara att vi människor är gudomliga till vår natur, att vi bär på gudomens paradoxer, att det är vi som är "Gud" eller att det gudomliga blir synligt genom oss.
2019-02-22

  Kungskobran VIP
Min hjärna är full
av skräp och lulilull
jag behöver rensa ut
för att få slut
på det som en gång var
och bara ha kvar
de lyckliga stunderna
i de gröna lundarna
där solen värmde våra sinnen
det är våra bästa minnen




2019-02-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Din dikt väcker tankar, att fundera över. Vilka val vi gör, hur vi handskas med andra människor. Framförallt hur vi borde göra. De flesta av oss önskar samma saker i livet, trots våra olikheter.
2019-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP