Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Astronauter, nattugglor och uteliggare



Den långa natten.
Den stannar kvar
en stund vid tresnåret
sveper in mig i tända ljus vid
mitt runda bord

Ute blänker stjärnor
ensamt,

tysta bländar de
varandras ansikten
som kontaktsökande
eldflugor i en mörk dunge.

Så dansar skuggorna
på min tapet,
när mitt hem
är en hage invid land och gräns

fladdrar grenar
med sovande fåglar på.
slår de murkna skjulens svängdörrar
likt brustna vingar.

jag undrar så vad dom tänker på, skjulen
fåglarna,

hör jag plötsligt natten resa sej
nickar mot mig och tackar för sällskapet,
hur ljusen brinner ner
på himlen dalar stjärnor sakta
i fallskärmar

Astronauter
och nattugglor
uteliggare

alla klädda i morronljus.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 219 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-02-22 18:38



Bookmark and Share


  Jaseph
Bra bildspråk i den här nattberättelsen. Intressant med stjärnornas ensamhet och diktarjagets funderingar om skjuls och fåglars tankevärld.
2019-02-24

    Roger Runkar Ragnar
Kari Happonen bifogar filen X:xx i övre resonansregistertonen F#
Partituret läses i neutral ton.
Krippa Body och Dennis hakar på med dubbla Rickenbacken basar.
Lollo&Gösen kompar tajt.

We Are The Strange Planes !
2019-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg