Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Önsketänkandets föroreningar

Förhålla mig kritisk, misstrogen
även till allt jag vördat

Se för-givet-tagandet
i texter,
ihåligheter
i föregivna sanningar

Höra det som förutsätts
i någons argumentering;
vara obönhörligt frågvis
i just detta

Vara smärtsamt känslig
för allt
som anses inte behöva
förklaras

Rannsaka min världsbild,
bända upp järnhårda
självklarheter
och domar avgivna
på förhand,
ogranskade

Låta söklogikens blåsbälg
öka hettan i envishetens ässja,
tills önsketänkandes föroreningar
som järnets slagg skiljts ut
och förkastats

Men det är i en slags sorg
jag läser Dalai lamas
Approaching The Buddhist Path
på detta kirurgiskt antiseptiska vis




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-02-22 19:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP