Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tunna antydningar i tomheten

Utsträckt på soffan
lyssnar jag,
i en gammal upptagning på kassett
från radions utsändning
av premiären 1990,
till Nimbus (1986)
av Johannes Jansson
med text av Georg Backman
och tillägnad Olof Palme

I en slags vaken drömsyn
ser jag någon vandra
framåtböjd uppför Drottninggatan
i Stockholm 1915,
i överrock på väg till ett café,
okunnig om en okänd framtid
ur vilken någon skulle drömma
honom
som i en olja på en läkarmottagning
eller i några rutor flimrande journalfilm
för alltid arkiverad

Dylika förnimmelser
av tidvallsbrytande, anonym närvaro
erfors mig ofta
i Vilhelm Ekelundstudierna
i det äppeldoftande dagrummet
på Jära folkhögskola 1968 - 69
och senare
vid lyssnande till Maria Ivogüns
operaarior
på inspelningar från 1920 och -30:talen

Såväl närvarande som flytt och kommande
är tunna antydningar i tomheten,
gracila rörelser över myrarna
och genom galaxernas
slöjor
av världar




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-02-22 19:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP