Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Anger inte inspirationskällan eller var kommentaren är skriven då åsikten den berörda texten förmedlar är rätt allmänt spridd ... - publicerad i juni 2013 men i sak saknar budskapet bäst före datum


Om copyright på förekommen anledning ...

Läste en text som tog upp det här med att copyright
är någonting orättfärdigt och ovärdigt att kräva
av en skapande individ ...
Som om det vore varje kreativ människas skyldighet
att bjuda på allt den förmedlar gratis till alla och envar
utan något som helst ersättningskrav ...

Min kommentar blev spontant följande som jag 
hoppas få stöd för av merparten av författarna och konstnärerna
som bjuder på sig själva, gratis!, på denna sida ...

...


Men även konstnärer måste väl få 
förutsättningar att leva 

för att kunna fortsätta att skapa, eller? 
Nej, man kan inte ta patent på sina ord 
men det är inte orimligt 
att få någon form av ersättning 

för det mervärde man bjuder på av sig själv ... 

- Men allt ska ju vara gratis
eller svindyrt för att det ska 

tilldra sig uppmärksamhet och efterfrågan ... 

Det finns dock också en gråskala ...

- Mina texter är definitivt inte fria 

att kopiera 

- De är mitt levebröd!!! 

Däremot är det ok 
att återpublicera mina texter
i enstaka exemplar för envar
så länge min copyright, 
dvs mitt namn anges om författare,
finns med i anslutning till texten! 


Det är inte ett orimligt krav!




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-02-23 00:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP