Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Euklidisk geometri

Stridsplanen från Vidsel
korsas över min säng
i luftlagers rasande rutsch,
i jetmotorers svidande sång,
i tarkovskijskt morgonmuller*
under Norrbottens skyhöga bleke

Maurice Merleau-Pontys
Phénoménologie de la perception**
väger tungt i min hand

Katten andas lugnt
i sin rödpälsade meditationsrulle

Vildhustrun rör sig
i intrikata rörelsemönster
över gårdstunets konvexitet,
mellan tänkta punkter
i månghörnig euklidisk geometri***
med ursprung i Kina, Babylon, Egypten

Metalliska klanger stiger
ur hennes hörn

Förr eller senare går det åt helvete

*Andreij Tarkovskij: Offret (1986)
**Maurice Merleau-Ponty: Phénoménologie de la perception (1945)
***Euklides (c:a 325 fvt – c:a 265 fvt): Elementa




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 209 gånger
Publicerad 2019-02-23 18:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP