Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


foto: Eget


En stund på jorden

längtan efter rösterna
skratten, samtalen
spelen, byggandet, havet
väcks av bilden

vågen bryts mot stenen
lukten av salt tång
fötter vandrar i vatten
vinden varm
ett urkrupet kräftskal
övergivet i sanden

på morgonen
trycksänkande ögondroppar
en i varje öga
än har ingen synnerv förtvinat

banker tvättar pengar
sparkonton ger ingen ränta
jag minns berättelserna
om Spara och Slösa
och den röda spargrisen
på linneskåpet

tillitsskador läker sakta
ibland inte alls
medan tid är

ungdomar demonstrerar
manar till handling skapar hopp
vi demonstrerade också en gång

mörkret lägger sig utanför fönstret
döljer marken

så lätt det är
att släcka stjärnglansen i andras ögon
när man glömmer varsamheten

© Eva Hedlund fd. Langrath 2019




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-02-23 21:35



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så fint du fågar en nustund när tankarna far fritt. Faller särskilt för:
"tillitsskador läker sakta
ibland inte alls
medan tid är"

Så sant.

Jaa det gäller att vara varsam med varandra. Sannerligen klokt.
2019-02-27

  Lars Hedlin
Mycket fint skrivit!
2019-02-27

  Jaseph
De fem sista stroferna har en hög grad av dagsangelägenhet.
2019-02-24

  Bibbi VIP
Tiden väl fångad.
2019-02-24

  Stefan Albrektsson
Fint hur texten inleder i karghet (likt klippor och hav - vilka, om än vackra, sällan är "inställsamma") och hur texten sedan svänger in i åldrandet, livets och nutidens vedermödor.
Gillar hur vitt texten lägger ut sitt nät "till fångst" - liknar faktiskt hur (åtminstone mitt eget) tänkande rör sig från en sak och, till synes, vidare i någonting helt annat (men vid lite eftertanke ser man trådarna som håller samma helheten). Gott!
2019-02-24

  ULJO
Så bra. "så lätt det är
att släcka stjärnglansen i andras ögon
när man glömmer varsamheten"
2019-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP