Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett - Linelusta



Balansen skiftar skört på skyars lina
och vandrarandan vacklar, världen vinglar
omkring mitt fall där bindelbenen dinglar
i ögonöglan fäst att restförtvina.

Så ödslig syns den rymd där vind hörs vina
och singelstigens stoft förvittrat singlar
mot ödesmarkers död när repet ringlar
nervägt. Men ovan ser jag vägar skina.

Och mänskosteg är segt, jag reser kroppen
till linans längd att vandra vingligt åter
jämsmed en solens hed i glittrad glans.

Jag jagar dagars himmelshöjd till toppen
och alla steg som felat helt förlåter.
I linors liv är lyckans väg balans.





















Bunden vers (Sonett) av anathema VIP
Läst 467 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2019-02-24 14:15



Bookmark and Share


  passeragå
Mycket snyggt diktat!
Hoppfullt :)
2019-02-26

  Judas Ekholm VIP
Skickligt utfört! Bra!
2019-02-26
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP