Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Vårfloden



Nu kastas den ystra vågen opp
mot sälgens fjuniga knopp
som hänger på gungande grenar
elementen sig förenar

Vild forsar floden i sin fåra
kanoten behöver ingen åra
rusig av längtan störtar vågen fram
vinterns vatten spränger varje damm

Vi räknar steg och minuter
och våra ögon vi sluter
naturen andas i djupa andetag ut
nu finns på allt som sker inget slut

Med ivriga steg vi gångar
över livets rangliga spångar
det tunga ifrån oss vi skjuter
av hela livet vi njuter

Nu föds krafter till trötta kroppar
trär orden som gyllene droppar
som skälvande sig vänder
mot solens helande händer

Himlen bereder väg över horisonten
inför den nalkande ankomsten
och snart en eldsky står i blom
över den späda grönskans rikedom

Välkommen i den härliga vårsolens glans !




Bunden vers (Rim) av morgonstjärna VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-02-24 17:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP