Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två drömmar i färg

Luftballonger,
i olika former
i olika färger.
Minns att jag njuter,
när jag står på gräsmattan
och tittar upp mot skyn.
De lyfter så lätt,
så enkelt,
så bekymmerslöst.
Det är lika vackert
som i filmerna.
Vill hoppa in i korgen,
men det hinner jag
inte..

En stor tågstation,
med många plattformar,
rulltrappor till varje våning
och förvillande gångtunlar.
Gråbruna väggar och golv.
Folkmassor som rinner
förbi oss.
Tur att du och jag har tydliga
konturer och att vi
håller i varandras händer.
Tillslut står vi där på den
halvmörka perrongen.
Jag ber dig att hålla i dig,
för att du inte ska ramla
när tåget rullar in,
perrongen är så smal.




Fri vers (Fri form) av Krimskramsan VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-02-24 21:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Krimskramsan
Krimskramsan VIP