Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nordiskt mästerskap

 

Ville skriva så att smärta spränger 

den satans tid jag dig fördrev 

 

älskar dig som havet 

 

likt bergens melodi 

 

I handen kan du se mig om du lyfter oss

mot skyn i texterna i sorgen i allt 

som är förbi 

 

Jag ser mig om idag. Värnar om dig nu. 

 

Galenskap som sköljdes av mig men 

kärleken var du. Den foten den som

skaldar är alltid enbart du

 

den skänkte jag till åskan till värmen 

och till gud 

 

 

 




Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-02-24 23:31



Bookmark and Share


  danne //
Här mullrar molnen å blixten orden är ja riktigt bra må jag säga.
Mvh Danne
2019-02-27

    ej medlem längre
Oj du skriver så bra!
2019-02-25

  Stefan Albrektsson
Gillar särskilt de inledande fyra radernas taktfasta metriska tramp - det måste nästan deklameras med lyftad hand (vilket faktiskt sker i den följande strofen och dess snygga repeterande av "i ... " som för mig klingar som ett eko av "melodi" och fullbordas i "förbi"). Storslaget avslut! Snyggt!
2019-02-25
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP