Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dystopi


Marknadsapokalyps

Slutresultatet
av ohämmat verkande Marknadskrafter
blir
överfyllda vapenlager
utfiskning av hav
valars död
elefanters utrotning
skövling av skog
och en accelererande ojämlikhet bland människor

alltsammans
sorgligen inbäddat i klimatisk hetta
med dödsläger och flyktingströmmar
av bibliska mått

medan samtidigt
de som kapat åt sig mest
skygglappsförsedda
AC-kylda
gottar sig vid skatteparadisens penningtvättar
där de skrålande sjunger sin kampsång
"rien ne va plus - rien ne va plus - avec nous le déluge"
skålar i champagne
och slukar den absolut sista belugakaviaren

"rien ne va plus"




Övriga genrer av Ingmar Hård VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-02-25 09:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP