Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sakta gled båten ut





I nattens mörker
kapades förtöjningen

sakta gled båten ut
på sin sista seglats

hon fyllde sina segel
andetag för andetag

lugnt och fridfullt
nådde hon hamnen

i morgonens bleka ljus
hördes koltrastens sång







Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 410 gånger och applåderad av 35 personer
Publicerad 2019-02-25 13:04



Bookmark and Share


    Linda Hjelm
Saknar den som åkte med skeppet varje dag o varje gång jag hör koltrasten tänker jag en xtra tanke...
2019-03-20

    Peter Söderqvist
Vacker text, skeppet som i kvinnlig form seglar i hamn känns episkt.
2019-03-05

  Ezmeralda VIP
Så underbart skrivet.
Koltrasten sång så vackert.
2019-03-04

    glas-svalan VIP
Det finaste man kan återfödas som. En koltrast. Kram.
2019-03-04

  lila fjäderblomman VIP
Berörande vackert!
2019-03-02

  KattenKin VIP
Vackra rader, poetiska metaforer. Fint!
2019-03-01

  Olof Lagerhorn VIP
Innerliga och vackra ord om en älskad människa.
2019-03-01

    ADI Nehlin
Vackert, vackert. Berör!
2019-02-28

  Lars Hedlin
Jätte fint :)
2019-02-28

  MALVAA VIP
sång för livet
2019-02-27

  Anya VIP
Jag ser din text som en metafor för döden. Otroligt vacker metafor. Så stillsam med mycket acceptans.
2019-02-27

    ej medlem längre
Vemodigt och lugnt
2019-02-26

  Eva Helene VIP
Innerligt och kärleksfullt, mycket fint!
2019-02-26

  Peter G VIP
Bara så fint, stämningsfullt och vackert diktat!
2019-02-26

  aol
Underbart vemodsvackert skaldat,
2019-02-26

  Blomma-Stjärna VIP
i den djupa sorgen påminner sig poeten en speciell närvaro, som ger en barmhärtig dimension mitt i det förskräckliga och oundvikliga; "lugnt och fridfullt nådde hon hamnen i morgonens bleka ljus hördes koltrastens sång"

man önskar sina kära och även sig själv en fridfull sista seglats!
2019-02-26

  Maria Sundelin VIP
Vemodsvacker
Kramar
2019-02-25

    Dan Myrbeck
Vemodsvacker. Kan ju tolkas
bokstavligt eller symboliskt.
2019-02-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Berörande vacker poesi, om den sista resan.
2019-02-25

  M.Eta
Sorgsen men vacker text.
2019-02-25

  Sanna i badet VIP
Vacker bild
Lugn men sorgsen

Kram
2019-02-25

    ej medlem längre
Ett vackert avsked att få segla iväg till koltrastens sång.
2019-02-25

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Vacker avslutning av livet,som man
hoppas på,nu när koltrastarna flöjtar
upp på taken.Fint.
Kram TBG.
2019-02-25

  AiA Maria den fria
Fridfullt i hamn till koltrastens sång...
Sällsamt
Vackert

Tack!
2019-02-25

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Rogivande text trots sitt vemod...det finns en frid i orden och koltrastens sång! Vackert!
2019-02-25

  Feliaxel VIP
Så fint om den sista tiden i livet
2019-02-25

  ULJO
Så vackert om den sista resan och avskedets stund.
2019-02-25

  Öknens Ros VIP
Stilla och fint avsked.
2019-02-25

  Niliboy
Vinden har somnat i båtarnas segel!
Poesi av Evert Taube
2019-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP