Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minns hur regndroppar föll.


Aldrig mer regn
för evigt
blå himmel.

Dom lyckades
förinta
molnen.

Lägg varje höst
på minnet,
minns då hur
droppar föll,

och berätta för
barnbarnen

om när ni sprang
med paraplyerna uppfällda
i ösregn.

När ni står i kvällen
och tittar ut
över himlen.
Där oaserna finns.

Glittrar,
som det som kommer
ur ögonen
om natten.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Lars Gullberg
Läst 214 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-02-25 14:34



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Vacker! Som en livsberättelse mellan ett tillsammans åldrat par som tagit sig igenom alla svårigheter, iallafall min tolkning, och kommit ut på andra sidan. Då är nog kärleken så djup att hela stjärnhimlen ryms i ögonen. Fantastiskt slut på i övrigt jättefin poesi.
2019-02-26

  Bjarne Nordbö
Så snyggt på slutet. Älskart.
2019-02-25

  Niliboy
Ja. Det har ju varit torrt, men än hoppas vi!
2019-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg