Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solen är hjärtat i vår mänskliga värld

själen är vatten
anden är ljuset
ögonen är speglar eller is
jag har ett hjärta av jord och en ryggrad av eld
ingen har sett längre in i mig än jag tillåtit
de tror att det svarta är en rymd men det är en grav
där allt som dött ifrån mig har sin sista vila
ögonen är kristall
munnen är böcker, böcker
och poesin är röd i ådrorna, röd på huden,
röd på golvet och i soffan
sorgen är oljan som tung och giftig
färgar ditt vatten sjukt och ogenomskinligt
dina händer är fågelskelett, sparvar var de när du levde
sommaren sjunger fortfarande
och blommar doftande i din bröstkorg
dina revben är stränderna runt sjön där vi flutit på ytan
och lyssnat på alla ljud förvrängda av det mjuka blöta
solen är hjärtat i vår mänskliga värld
vatten är dess själ
och jorden är här




Fri vers av 99knivesinside
Läst 207 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-02-26 16:39



Bookmark and Share


  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
vackert skrivet
om att solen är vårt gemensamma hjärta som allt
kretsar kring.
Våra små jordhjärtan tickar förvirrat
en kort tid
så är det nog.
Tack
2019-03-10
  > Nästa text
< Föregående

99knivesinside