Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Ingår i "Allaslikavärdestaten" av Sten Wiking


EN ESSÄ OM VÄRDERINGSPRINCIPEN ( I )

Individens värde består i produktion
och konsumtion,
i det att människan ser ett värde
hos andra människor,
så länge hon kan dra nytta av dom,
liksom hon ser värdet hos ett djur,
så länge hon slipper vara hungrig.

Men till skillnad från djuren,
tillskrivs människan vissa rättig-
heter,
förutsatt hon har råd betala för dessa
rättigheter.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 282 gånger
Publicerad 2019-02-26 11:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP