Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Flytt till Skövde hade gjort att du fått ta ansvar. Nu blev det flytt närmare mina föräldrar. Och du slapp dela ansvaret med mig. Att jag inte såg det...


Du ville komma undan

JAg var urlakad
Utsliten
Många år av ensamt slit med barnen
Många år av ensam tid med barnen
När du kom hem var maten lagad
Och barnen lugna och trötta
Men jag hade fått nog
Jag hade fått npg av ensamt slit

Du ville slippa undan
Men ändå ge mig avlastning
Då blev det flytt hem till staden som jag lovat mig själv att
aldrig återvända till

Ja visste inte varför egentligen
Varför jag hade lovat mig själv detta?
Vad var det som gjorde att jag kände en sådan avsky mot att återvända till min hembygd
Mina kära föräldrar
Och min hembygd

Nu vet jag
Jag vet att det var min frihet jag ville ha
Jag ville vara fri
Och det kunde jag aldrig bli med min kära mamma i hälarna
Hon skulle aldrig släppa mig fri
Hur vuxen jag än skulle bli
Men det hade jag glömt

Det flera i fängelse
I väntan på att komma upp över vattenytan
Men nu är jag här
Och jag ser att du berövade mig min frihet på flera plan
Och du visste du vad du gjorde
När jag gick från ett fängelse till ett annat
När jag gick rätt in i fällan. Du låste och slängde nyckeln
Som det tog 10 år att leta reda på




Fri vers (Fri form) av Mackan 1966 VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-02-26 19:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mackan 1966 VIP