Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto av Kate Morgan omkring 1886


YOU CAN CHECK-OUT ANYTIME YOU LIKE BUT YOU CAN NEVER LEAVE

I Nov 1892 checkade en vacker välklädd
ung dam in på Hotel Del Coronado rum
3327 i Californien
vid namn Kate Morgan/Farmer
eg,Lottie A A.Bernard 1865-1892 Usa.

Hon beskrevs av portieren som vacker
och mannekängaktig,reserverat tystlåten
och bekymrat sammanbiten med melan-
koliska drag.

29 nov fann man henne död på Hotel-
rummet skjuten med ett pistolskott i
huvudet.

Ingen på hotellet hade hört något skott
och vid obduktion samt teknisk under-
sökning fann man att kulan i hennes
huvud inte var av samma kaliber som
den revolver som fanns i hennes hand.

Självmord kunde därmed uteslutas.

Med bristfälliga fakta gav det upphov
till vilda rykten och spekulativa fantasier
om vad som hänt,
om allt ifrån paranormala spöken till
hemsökt Hotel,där olika kreatörer inom
film och litteratur spätt på myten.

Hotellet beskrivs idag vara haunted of
Kate Morgans ghoast.

© Ingår i "Litterära brottstycken"av Sten Wiking




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 338 gånger
Publicerad 2019-02-26 21:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP