Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hai sa romanesti.

Bogatia cuvantului si a limbii romanestii este curul.
Romanii au cea mai elaborata utilizare a curului in comunicarea verbala. Poti comunica aproape orice, folosind doar curu. Asa ceva nu se poate traduce in nici alta limba…
Un inventar cat de cat exhaustiv:
A cadea in cur-a fi uluit
A sta pe cur -a ezita
A sta in cur -a te aseza pe ceva, a nu sta in picioare
A manca in cur/a provoca
A da din cur/a atrage atentia.
A da cu curul/a face sex
A te durea in cur/a fi nepasator.
A te trage pe cur/a te exchiva
A a sari de cur in sus/a te enerva.
A pupa in cur/ a te lingusi.
A musca de cur/a agresa, a barfi.
A sta cu mana/n in cur/a sta degeaba
A veni cu mana/n cur/ a veni fara cadou.
At/i baga un deget in cur /a te complica.
A sta cu capul bagat in cur / a te ascunde , nu te implica.
A strange din cur/ a fi speriat, ingrijorat.
At/i manca de sub cur/ a fi zgarcit.
A fi cu curul in sus / a fi suparat.
A te scula cu curul in sus ? lucrurile ies anapoda.
A fi cu morcovul in cur / a fi stresat , a te simti amenintat
A avea o fata de cur/ arogant.
Iti rup curul/ te aranjez eu. Te bat.
Fara cur in pantaloni-a fi slab.
Misca-ti curul- tai-o dispari.
A cauta si in cur- acauta peste tot.
A-ti pune curul la bataie./a te expune unui pericol.
A merge ca un cur/ a merge prost.
Politicenii curului/ slaba calitate, de prosti.
Gura bate curul/ a pati ceva rau daca spui ce nu trebuie.
Cur obraznic/atragator.
Cu un asemenea bagaj de cunostinte si vocabular obsesiv nu este de mirare ca ne intereseaza atat de mult ce face vecinul cu curul lui.




Fri vers av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 217 gånger
Publicerad 2019-02-27 09:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP