Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hälsade på Nils igen på Klarabergsvägen


Ferlin 2

I dag passerade jag min gamle vän
Känner du mig igen?
det var inte så längesen.

Tack för vinet du bjöd
jag lever i yttersta nöd
min börs är skral
jag har inga val
måste även dra in på mitt tal

När jag gick hem var mörkret släkt
det hade väckt min gamle vän
med kaprifolien
han var full och log
och för mig sin bästa volt han slog

Stjärnorna lyste för oss alla
vi såg dom en efter en falla
och i drömmarnas sus
vi såg änglar i vårt rus

Jag är nu mager om bena och hals
och har inget värde alls
kanske min kropp
går hem
till en och sjuttiofem
Jag har snart inget val
förutom att bäras bort
i en enkel transport.













Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-02-27 11:52



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Så himla fint, du fångar det mesta av den bästa! Applåder!
2019-02-28

    Sefarge VIP
Och Ferlin skänker dig
Sin instämmande nick
Från Lyrikens himlavalv
Såklart!
;)

2019-02-27

    ej medlem längre
Du har gjort det igen
Bravo min kära poesivän
2019-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP