Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget Repris text


Kaskader

Kastas, träffar hårt
någon av oss ska bli ren
jag finns inuti

         *

grådaskig hinna
sladdrigt hängande ner
stambyte pågår

     *

idog ansträngning
ger hög belöningsfaktor
ögonen strålar

       *

inget personligt
påstår den gång efter gång
respektlösheten

       *

letar på hyllan
bland lagrade ursäkter
idag var det sorgen

         *

glädjen kom av sig
i den mjölkvita massan
ovärdigheten

       *

om natten buffar
en nos ett ben och en hand
vaktar en oro

       *

gulfärgad lykta
nakna trädsiluetter
grå gryningshimmel

           *

du behåller den
du sväljer den gång på gång
den beska smaken

           *

trekanter på rad
enligt mönstret en krage
blåa och vita

© Eva Hedlund fd.Langrath




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 413 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-02-27 21:32



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Renande mönster
öppnar ingen dörr
eller fönster om
inget <3-a eller
nå´n själ finns
med, för då är allt
även tiden ur led!
2019-03-01

  ULJO
Briljant
2019-03-01

  Bibbi VIP
Applåd.
2019-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP