Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vadar

 

Björkar, kungsängsliljor och öarna längs 

Ålands hav har bundit sig i krans mot 

skyn och jag har vadat ut i ögonvrån dess 

mörka blick med skamfylld känsloton 

 

de äldres armar, ådrors hand 

de sliter tag 

i kupad hand förminskad ihop

krupen naken rullas du ut i fritt fall ned

över ytan och sedan ett skeende utfört 

av människor med van hand handling 

efter handling med inövat samarbete 

yrkesskicklighet tas du om hand 

 

mina frusna tår över eld deras försiktiga 

skrockande läten och den där inlindade 

pojkkroppen. 

 

 

 




Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-02-27 21:51



Bookmark and Share


  objekt3
Agoncaguanskt :D

Att vada ut i ögonvrån är magiskt
2019-02-27
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP