Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flickan med Norrskensflamman tatuerad in i själen

Jag minns att i de långa korridorerna

blev människorna så små

parenteser och kommatecken

 

Jag minns att jag sökte efter runda bord

där det gick att vila

i varandras blickar

 

Jag minns ditt vackra leende

och tatueringen på armen

för att steka fisk måste du komma ut ur köket

 

Jag minns att jag saknade

den människa som nyss var jag

och att främlingar mötte mig i spegeln

 

Jag minns att vi var där

och att det hördes granater

men att vi fortsatte prata om vädret

 

Jag minns att jag ordlöst vädjade

 till trygghetens gudinna

medan munnen härmade väderleksrapporten




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-02-28 05:49



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
En dikt att känna och vila i! Spännande och väl formulerad berättelse. Gillar upprepningen Jag minns, väcker intresse att lyssna!
2019-03-11

  Kjell Åhsberg
Kan tolkas på flera sätt. Ordet Norrskensflamman får mig att minnas skoltiden i Norrbotten på både negativt och positivt sätt. Norrskensflamman kan vara både tidningen och den finaste tjejen. Bara att välja!
2019-03-06

  KattenKin VIP
Fin ton och meningen bakom. Underbart metaforspråk också. De flesta kan nog känna igen sig fast berättelsen inte liknar någon annan. Applåder!
2019-02-28

  Kungskobran VIP
Målande berättelse
2019-02-28

  cilax VIP
fin
2019-02-28

  Mats Edin VIP
Fint berättad, tidlös
2019-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP