Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Ingår i "Litterära brottstycken" av Sten Wiking Utgiven av Licentia förlag/vulkan Isbn : 978918885728 ( utökad upplaga )


EN LITTERÄR HIT 1719

Daniel Defoe ( Foe ) Eng förf,journalist
1660-1731 vars litterära " hit " Robinson
Crusoe 1719"
intog världens bibliotek,
överskuggade tyvärr hans övriga verk,
som höll lika god klass som Crusoe.

Defoe höll stilen trots en kontroversiellt
komplex persona med många bollar
i rörelse, där hans journalistik ändade
i fängelse för sina politiska pamfletter,
vars oppositionella argument fick
myndigheterna dra öronen åt sig.

Vid sextio års ålder avtog hans
kritiska hållning,
blev mera ödmjuk och ägnade
återstoden av sitt liv åt att författa
romaner, däribland världshiten
"Robinson Crusoe"

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 206 gånger
Publicerad 2019-02-28 11:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP