Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett - Kolpalatsers laster



Hin håles kolpalats ses tysta torna
långt över ödesplan och glödraviner.
Om bränd jag vet att livets länder skiner
är längtansländer längesedan forna.

I härskarherrens plan syns horder horna
min pannas vrår, förmår min muns ruiner
att slita köttet dött för veners viner
och festa natten lång på fän förborna.

Jag höjer böjd min mun mot strimmors strålar
och värker tungan märkt som vredesvrålar
sitt innanmäte frätt hos hällens häl.

På dessa djässans plan som fan förkolar
till tysta torn, där hornbeprydd han prålar,
jag köpte köttet fött för priset själ.

















Bunden vers (Sonett) av anathema VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-02-28 20:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP