Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Snabb sammanfattning av boken ”Om ledarskap” från Harvard Business Review - tio artiklar om ledarskap av 20 av de mest framstående ledarforskarna i världen.


Ledaren

Så träder han in på scenen

 

Mannen med den autentiska genuina personligheten

som genom sin blotta närvaro

inspirerar medarbetarna till storverk

som genom sin kombination av 

ödmjukhet och visionär gestaltning 

skapar det hopp som genomsyrar 

en hel organisation

 

Mannen 

som kontrollerar sin känslor

som njuter av att prestera

som tar täten och gör att vi med glädje följer honom

 

För Honom är varje nederlag 

en prövning

ett eldprov 

en framgångsfaktor

som gör honom ännu mer lämplig

 

Han kan vara både 

hård och mjuk

blyg och rädd

tillbakadragen och isolerad

men har alltid en vilja av stål

 

Mannen 

som ser just mig

där jag just jag är 

och som genom sin 

unika empati och sitt mod

får just mig att upptäcka 

min dolda reservkapacitet

som legat i dvala i årtionden

 

Han behöver inte peka  - vi lyder ändå

Han behöver inte prata - vi hör vad han menar

Han behöver inte gå - vi bär honom på våra armar

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-03-01 16:15



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
Jag tvekar över vad som är rätt. Ska ledaren hyllas och ses upp till, eller borde jag ta avstånd innan han hinner påverka mig? Den "store ledaren" kan ibland vara ett monster. Se historien i backspegeln!
2019-03-06

  Anya VIP
Här blir jag dubbel. Är det meningen att texten ska vara kritisk? Det känns så. Känns nästan otäckt. tänker på Hitler och Stalin....
Håller med Stefan här.
2019-03-04

  Stefan Albrektsson
En sådan människa skrämmer mig (särskilt om resultatet blir de tre sista raderna).
2019-03-02

  Marita Ohlquist VIP
En sådan människa är guld värd!
2019-03-01

  Kungskobran VIP
Läs
What they do’nt teach you at Haward business scool.
How to be street smart
2019-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP