Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är SÅ´N!!!

- Va, läser du veckotidningar, ÄR DU SÅ´N?

- Javisst jag är så´n jag läser allt möjligt som
jag vill läsa...

- Men veckotidningar... Men veckotidningar,
vad har de att komma med...

- Det räcker väl med den dagliga tidningen...

- Nej! Jag behöver läsa mer ifrån olika håll...
För att bli så bra informerad som det går...

Veckotidningar har ju den fördelen framför
dags- och kvällspressen... Att de kan botanisera
vidare i det som har hänt under veckorna,
lyckor som olyckor...

Där får man veta hur det gått, vad som gjorts efteråt,
vid olyckor, hur folk har klarat ut allt sen... Jättebra
att få veta vad man själv skulle kunna göra om man
drabbas av något liknande...

Som en tös som hamnade i vak... Och folk undrade
hur hon klarade ut det, när hon var ensam, var det
värst att hamna i det kalla vattnet, nej sa hon,
det värsta var inte det kalla vattnet, det var att
när jag föll i vattnet gick andan ur kroppen,
fastän hon försökte ropa på hjälp fick
hon inte fram ett ljud i början, hon
skulle ha haft en VISSELPIPA med sig
i fickan, den hade hjälpt henne mycket...

Visst det kom folk och drog upp henne...

Men en blåsning i visselpipan hade ju hörts
mycket bättre och snabbare...






Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-03-01 18:26



Bookmark and Share


  ULJO
Fördjupad journalistik. Ibland skvaller ibland allvar. Allt finnes
2019-03-02

    ej medlem längre
Klokt tänkt. Fortsätt läs veckotidningarna och håll oss underrättade om nyheterna!
2019-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt