Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människans bästa vän?

Dömd till
ett kort liv
inomhus
i plågor

Aldrig få gå ut
och känna gräs
och jord
under tassarna

Hindrad från att
andas in friska
luften i skogen
få bära pinnar
eller gnaga på ben

Aldrig få känna
besvarad kärlek
eller att få bli
någons bästa vän
och håra ner
densammas soffa

Brottet?
Helt enkelt bara otur
att födas
som
fel art
och på fel ställe ...








Fri vers av Hedvig Berg
Läst 215 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-03-01 22:51



Bookmark and Share


  Korwis
Vad hemsk :'( Handlar den om universitetshundarna, tro? :(
2019-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Hedvig Berg
Hedvig Berg