Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Ingår i "Litterära brottstycken I-II"som nr 399 av Sten Wiking Bild av thé original copy of thé book Chapman had in his pocket when he shoot Lennon


ROMANEN SOM MÖRDADE

Den kändisskygge J.D.Salinger 1919-2010
förf,Usa,gav under sin långa levnad ut
en enda roman "Catcher in the rye 1951"
en slags kultroman,
som i fel händer tydligen kan ställa till det
i huvudet på vissa läsare,
som i fallet Mark Chapman
som mördade musikern och poeten
John Lennon 1940-1980,
vilken direkt efter mordet helt lugnt stod
och läste ur boken,
som om ingenting hänt.

Romanen blev redan när den publicerades
första gången 1951 en bestseller,
och är så fortfarande,
tydligen är det många livströtta läsare
som identifierar sig med
den där dekadente protagonisten Caulfield.

Efter denna enda publicerade roman skiljde
han sig ifrån världen och levde i anonymitet,
frånsett det uppseendeväckande äktenskapet
mellan den 18-åriga författarinnan Joyce
Maynard och Salinger 54 vilket dock endast
höll i ett år.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 283 gånger
Publicerad 2019-03-02 07:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP