Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min vän


Marsmorgon

Morgon

och drömmarna

är stråk av dimmor

när solen kommer

 

tankar och bilder

som får lösa konturer

minnen av möten

som varit, eller inte.

 

Dagen är, ljuset är,

björkarnas bäckar

vaknar under stammarna

i vitt och svart

 

lökarna skjuter jorden

mot en blå himmel

från det svartas värld

där blommorna föds.

 

Ingenting är ingenting

som luften utan spegel

för en människas andedräkt

och levande ögon

 

ingenting är alltet

och tyngden över axlarna

av drömmens dimmor

och solens eldbål.

 

Nu är det en dag

då vi ännu lever

då vi ännu kan fundera

över varför.




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 386 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-03-02 09:41



Bookmark and Share


  Rise Little One
Lugn och fin marsmorgon...
2019-03-02

  Öknens Ros VIP
Vackra ord till en vän.
2019-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP