Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Huset sover

Väggarna drömmer
om himlen av blankt järn
explosionerna, slaggen, de tunna lamellerna
doften av fuktig vitmossa
vi hukar under paraplyer av stråkar
de kan inte skydda oss, inte hålla undan
bruset bakom pannbenet, den gnisslande sorgen
fönsterrutornas skallrande i vinden
vi går mosstunga branter ner mot bäcken
spår i leran, de syrliga barren
huset reser sig som ett djur ur grönskan
ruskar på det nyvakna taket




Fri vers av Grävling
Läst 222 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-03-02 21:56



Bookmark and Share


  87383 Karlsson
Wow!
2019-03-07

  Kungskobran VIP
Fint ,suggestivt
2019-03-03

    ej medlem längre
Nu blir husen levande och verkliga i din dikt. Jag gillar finalen då huset reser sig "som ett djur ur grönskan". Snyggt!
2019-03-03

  Nanna X
Åh ett paraply av stråkar, så spänstigt!
2019-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling