Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett Jävla Kräkpulver i Armanikostym.... Btw, sonetten följer Petrarcas rim- och ordflöde, inte Shakespeares version av sonetter....


Advokaten - En Sonett om [o]moral

 

Jag är en advokat, en ärbar herre.

Min yta är polerad, snygg och svart,

men efter jobbet blir den hätskt apart:

Då blir jag en tyrann, om inget värre.

  

Men omoralen min hör till de smärre

av tilltag, för jag är så god och trygg.

Jag klappar på den lönsammaste rygg,

men är ej än den rikaste, dessvärre.

  

Min tunga, som är svart av retoriken,

jag smeker över hyckleriets barm.

Men håller den på avstånd från etiken,

  

den stimuleras blott av dum och arm.

Det sägs jag promenerar över liken,

jag sover ändå gott, min säng är varm.

 




Bunden vers (Sonett) av Judas Ekholm VIP
Läst 485 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-03-03 00:49



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Härligt flöde, suveräna rim !
2021-03-29

  Stanley Rydell
Bitsk satir i mjuk förklädnad, snyggt!
2019-03-20

  Fulbergarn
Snyggt rim med substans
2019-03-15

  gunnnar nylund VIP
Den var bra. Kanske något advokat-
samfundet borde ta till sig att läsa.
2019-03-03

  objekt3
bra gjort
2019-03-03

  SatansSon VIP
Då jag blev åtalad för att 1993 slagit till en kioskägaren fick jag åka till just din hemstad för att tala med advokat Per-Ingvar Ekblad. Tack vare honom slapp jag rättspsyk.
2019-03-03

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Köpt rättvisa är korrupt rättvisa
2019-03-03

    Sefarge VIP
Njutbar Sonettsuffle'
Som håller i mästar
-klassen!
;)

2019-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP