Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

[utan titel: i huvudstäderna... ]





i huvudstäderna inom dig är skyltarna tvåspråkiga.
alla vägar står öppna
mot de isfria hamnarna.
och ändå är ingen trafik.




Fri vers av vladimir bulletin
Läst 298 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-03-03 21:28



Bookmark and Share


  Scarlett Miryam VIP
Återkommer, i denna slit- och slängpoesivärld - och ler lite, ty börjar jag inte se annat häri nu, eller ser jag bara bättre...? Tolkningsbart som vanligt, förstås, men nu tänker jag "det här är ju självklart!"

(Och nästa år, coronadrabbade 2021: "vad menar karln? vadå för jeevla trafik??" - sjukan går...)
2020-12-29

  Scarlett Miryam VIP
"lite åt det hållet tänkte jag" - förlåt, men den här (själv)kommentaren är så underbar. (Och tussilago!)

Jag uppskattar att det finns så mycket plats för tolkning i dina dikter, och det är så talande när du kallar det ett slags kärleksdikt.
2019-09-06

  vladimir bulletin
ingen trafik mot - i första hand - de isfria hamnarna. men visst: nog ingen trafik alls, trots att skyltarna (inte nödvändigtvis "vi": det kan ju vara vilka två språk som helst... ) är tvåspråkiga.

dikten handlar nog mer om att tillägna och tillgodogöra sig erfarenheter, och den osäkerhet och de frågor - den ambivalens - detta kan omgärdas av: är jag riktigt "här"? är jag verkligen "med om" detta? eller bara en turist i min upplevelse, och hur mycket "min" är förresten denna? så att man stannar kvar, ibland av ren osäkerhet, utan att alltid bli så mycket klokare.

och i överförd bemärkelse - det är egentligen en slags kärleksdikt - om att tillägna sig någon annan ("huvudstäderna inom dig"), vilket emellanåt ger upphov till samma sorts osäkerhet och frågor. så att man stannar kvar, ibland av ren osäkerhet, och försmår all annan värld, trots färdanvisningars tydlighet och hamnars isfrihet. man kan inte förmå sig vidare, man hamnar, man längtar. man vill.

lite åt det hållet, tänkte jag.
2019-03-04

  smultronbergen VIP
Är det verkligen ingen trafik om
vi på allvar ät tvåspråkiga ?
Förstår den inte. I drömmen är vi
fri, så du menar och i verkligheten
inte ?
2019-03-04
  > Nästa text
< Föregående

vladimir bulletin
vladimir bulletin