Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mammutens tidsförlustelser


Det är inte så farligt
Om man inte är här

Då är man inte till
Besvär

Och behöver inte
Tänka på vilka

Kläder man ska
Ha på sig

Och inte på sin
Hygien

Eller att man måste
Stoppa i sig mat
Hela tiden

Och det från döda
Varelser

Eller vilket språk
Man ska använda

Gurglande ljud
Och sådana där

Konstiga rörelser
Så folk undrar om
Man är Ding

Ding Ding Dong

Klockan klämtar
För mig eller dig

Nångång

Då är det ju inte
Så farligt

När man inte
Längre är här

Då har man ju
Inte längre

Något besvär

Men det är ju
Det som är
Meningen

Att hela tiden
Undvika besvär

Så man vet att
Man lever

Du får ursäkta
Mig

Jag är från Ludvika
Av gammel skomakar
Släkt

Och jag tänker inte
Bliva vid min läst

För livet är en fest
Håll med om det
Ändå. ..

Tills man måste
Bita i gummibollen

Och få några elstötar


För orka med att vare
Lite glad sådär efteråt

Och kunna vårda
Sina relationer

Med eftervärlden

Före innan det
Är för sent

Men då är det
Väl inte så farligt

När man inte
Längre är här

Och slipper vare
Till en massa besvär




Jag. ..

Och resterna

Från en gammal
Mammut bete

Hoppas vi slipper
Återuppstå.


Någen gång i någen
framtida form ändå.


*
För vila i frid

Det som vilat
Till
sist har blivit.





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-03-03 23:31



Bookmark and Share


  Anya VIP
Humor och allvar. Jaa det var ju ingen konst att födas så då borde det ju inte vara någon konst att dö. Gillar innehållet.
2019-03-04

  Mats Edin VIP
Skön i perspektiv och form
2019-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP