Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Årstidens kraft



Melodiöst klingar
Vårens intåg
Den har sin signatur
Sin unika påverkan

Den kommer varje år
Med små tydliga tecken
Likt en blomma
Sprungen ur asfalt
Tvingar den sig fram
Sakta men säkert

Med små tecken
För oss att tolka

Kanske en oväntad solstråle
Genom en springa i fönsterkarmen

En plötslig
kortärmad tröja som plockas fram ur en garderob

Lekfulla barn
Med spring i benen på ängarna

Nöjesfältet som slår upp sina portar

En uteservering
Om än med filtar

Ärgade statyer som plötsligt skiner i all sin prakt

Trädkronor som får färg

Och sist men inte minst
Mungipor som ler ett tidlöst och välbekant
leende för just
ingenting alls




Fri vers (Fri form) av Boneyfrank VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-03-04 06:24



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Rätt befriande rader på sistklämmen:
"leende för just
ingenting alls"

Livet behöver inte vara mer komplicerat
än så. Lekfullhet och lust sprids där
under asfalten. "Ut och lek" känns det som.

2019-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Boneyfrank
Boneyfrank VIP