Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Qatar ger inte upp ryska missiler.




Qatar är fortfarande överväger ett eventuellt köp av robotsystem S-400 från Ryssland, sade han på måndagen i Doha utrikesminister UAE Sheikh Mohammed bin Abdulrahman al-Thani och tillade att en eventuell överenskommelse i detta avseende är frågan om Saudiarabien, Reuters , enligt agerpres.
Utrikesminister sade att det finns tecken på förbättringar i tvister Golf påståenden om Saudiarabien och andra arabstater under vilka Qatar skulle stödja terrorism. Doha förnekar de anklagelser som väckts.

"Det finns en annan diskussion för inköp av rysk utrustning, men det finns ingen överenskommelse om denna speciella utrustning (S-400)", Sheikh Mohammed sade i en gemensam presskonferens med Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov.
"När det gäller Saudiarabien och andra länder, är det inte deras problem, det är ett beslut suverän Qatar", sade han och tillade att en teknisk kommitté som studerar de bästa alternativen för militärt litet men rikt land.
Ministern besvarade en fråga om viss information som publicerades i juni förra året i den franska dagstidningen Le Monde att kungen Salman av Saudiarabien skickade ett brev till den franske presidenten där han uttryckte oro över diskussionerna mellan Doha och Moskva Systems S -400.
Sheikh Mohammed sade att samtalen med Lavrov, som är i Doha var den första etappen av en turné i Gulfregionen adresseras och situationen i Syrien och Libyen.
Han upprepade att Doha är ännu inte redo att normalisera förbindelserna med Syrien, säger att landet drabbats av krig måste vara en politisk lösning och en ledning som väljs av folket. Han lanserade också ett samtal till enighet i Libyen.




Övriga genrer av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 157 gånger
Publicerad 2019-03-04 14:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP