Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sapfiska strofer


SOMMARDAG

Morgonvinden hittar ett sista fuktstänk
i det redan törstiga daggkåpsbladet,
dricker girigt droppen i kåpans kupa,
suckar i flykten.

Som citronens fjäril med gula kjolar
i den aftonrodnande sommargrönskan
landar vindens anda i trädens kronor,
suckar i kvällen.




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-03-04 18:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP