Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Adrenalin

om inte kärleken får bränna kroppen
kommer inte hatet kunna kyla ned en
om inte lyckan får kännas med händerna
kommer inte sorgen lära dig älska ensamheten
om inte tryggheten får sudda ut dina gränser
kommer rädslan inte lära dig att spela med respekt
(det verkar som du kommer förbli naiv)

när du korsat alla gator tusen gånger
och när du krossat alla känslor med tusen droger
kommer du förstå vad jag menade med allt jag sa

och alla tusentals knarkare i denna stad
har jag redan sålt till eller knullat med
de som har fått tusentals chanser av döden
men inte låter sig skrämmas av hans hot
han med verktygen berättade för mig
att allt döden har visat är tomma hot
trots att han vart död flera gånger nu

jag sa bara så som jag vet att det är:
”lita på kemikalierna och du glömmer makten syret har över oss kära vän”

har fått bli del av en lägenhet i alla stadsdelar
för många har redan kommit och gått
hann med det mesta under mina fem första år
det sjätte blev en självklar insikt om livet,
hur jag en gång var beroende av drogerna
och hur jag idag är beroende av kriminalitet
och kanske var det därför vi växte isär

du med dina känslor, nålar, instängd i en lägenhet
jag med min kyla, piller, ute hämtar pengar
ett team som blev ensidigt när jag lärde mig mer
och idag är jag kran åt halva stan i tystnad
låter min kvinnlighet ge mig förmåner
utan att ens känna mig skamsen
och era snubbar köper sina pix piller från mig
och säljer dem tillbaka till er när ni inte klarar mer
matar de som styr vår stad med kärlek och ångestdämpande
åker hem och tänder en igen
denna natten har inte börjat än




Fri vers av kattdrottningen
Läst 262 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-03-04 18:46



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
De som fått tusentals chanser av döden....dör lite själv av sådana rader. Snyggt flätat minsann.
2019-03-06
  > Nästa text
< Föregående

kattdrottningen
kattdrottningen