Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Den motarbetade poetens revansch

 

 

Poetens dikter blev alltid 
refuserade av diffusa skäl

Ibland bemöttes han med 
arrogans

När han trots alla motgångar 
fick ett välförtjänt genombrott
såldes han utgåvor i 100000-tals
exemplar

De översattes till 100-tals språk
När han beskrev sitt författarskap
nämnde han alla förlag och tidskrifter 
som refuserat hans dikter

Företagen möttes av misstro 
och gick en efter en i konkurs

Poeten som nu blivit mångmiljardär
köpte upp förlagen och sparkade
redaktörerna eller gav dem 
jordnära arbeten på lagret

Hans nattsömn blev lugnare
efter upprättelsen och han 
log ett litet snett leende innan
han somnade

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 336 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2019-03-04 20:05

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
hallelujah
2019-03-07

    ej medlem längre
repetition bortom repetition
2019-03-06

  Petter Wingren
poesins återkomst
som att sätt tänderna
i en kroppkaka
2019-03-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Hämnden är ofta ljuv!
2019-03-05

  Kungskobran VIP
Hämden är ljuv
2019-03-05

  Bodingen VIP
...och de aderton registrerades hos AF som arbetssökande...
2019-03-05

    Somatisering
fy fan
2019-03-05

  AKT VIP
Gillar tanken och har för länge sedan träffat en poet som gick den vägen. Ett välförtjänt värv.
2019-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten