Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://www.picbear.org/tag/husmorsstolen


Bänk 4 : HusmorsStolen Triss

 

 

 

ett fin-fin-fint fenomen

från mormors goda tid

fick jag plötsligt åter skymta

bortom köksbordet

under diskbänken

mitt i supermodern sci-fi-serie

märkligt nog

Husmorsstolen TRISS

kallas möbeln visst

den helt enkelt in & utfällbara trappstegen

som kunde bli

stabilaste barnstol

liksom vuxenpall

eller bara begagnas som

bänk-bordsskiva

vilket man nu ville

har jag knappt tänkt på

fenomenet på snart tretti år

hur ihopfälld

den måste ha stått

i nischen mellan

spisen och frysen

i ofantliga huset

tämligen spännande hur

vi kusiner torde vecklat ut dess

redan så skönt svängda

röda ben av stål

till främmande farkost

efter frukost

ännu en 50-tals-konstruktion

kvar mitt i vårt 80-tal

kanske blott blev sin vanliga trappstege

titt som tätt

tung fast lätt

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-03-05 00:42



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Var tvungen att googla denna husmorsstol (och sen såg jag din hjälpsamma länk)... Spännande minnessvep.
2019-03-05
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP