Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SNESTEG (reviderad)

Jag skriver en visa så glad
i en vårlig solskensdag.

Att fånga den texten kvar
svårt det ändå var,
visan den bara försvann
tanken ifatt den jag aldrig hann.

Nöjd blev jag för min trall ändå,
nu kunde ni bjuda poeten på
bulle med grädde på semlans dag.

Himlen mötte mig mulen och ett muller jag hör
fylld den blev med glada strofer,
där visan sjunges som sig alltid bör
med alla kärlekens apostrofer.

Regnet på vägen gjorde mig dyblöt och kulen
jag snubblande mötte gubben, en riktigt ful'en
Trallade och sjöng om ungdom som slingrigt dansa
i vårljusa nätter långa, när man borde gungeli gunga.

Om detta, kan man bara nonsens dikta
för en gamlings minne kan alltid svikta.

© Bosse 5 mars 2019.





Bunden vers (Rim) av Bossepoet från Österbotten
Läst 163 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-03-05 04:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten