Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En lustig dröm på ett glittrande turkos färgat hav. Dina ögon förför mig IMP


affektionen Jolly Rogers avger ute på böljan

Stolt står du där på ett soligt däck,  med egna riktlinjer i fickan som är markerade X.

Med vind i seglen och fladdrande hår som hänger utanför din tuffa piratmössa.

Vindar som för dig framåt mot dina mål, masten kränger en sång.

En ståtligare skuta har nog aldrig ridit på dessa böljor blå av egen maskin.

 

Eldsjälen det är du, unik och det existerar ingen annan än du, det finns endast en av ditt slag här på de sju världshaven.

Som ”rule the waves” ingen kan som du tämja de vilda bränningarna,  enligt dina mått.

Ditt fartyg tar vågorna, mästrar dem, vilket geni du är,  konstruktör navigatör, kapten på samma gång.  En liten skeppsråtta blott jag är som lyder blint på ett ny bonat golv. Ser till att tampar å järn Skinner blankt vart än vi far fram.

   Du är min Captain en fruktad och egen, sjövan buse min IMP, vilken intelligens som döljer sig under din piratmössa.

Captain on this vessel of enlightenment. Här behöver du ej ha din mask på, släppa på garden i de pjäser som landkrabba kräver, då stormar ryter och öppnar sina gap, då visar sig snart ett mod av tuff salt typ som endast en som surrad till rors har för vana att få.    

Hedersdoktor ingenjör musiker sjörövare stranddunkare du har en lyckad karriär, onekliga skattgömmor på spännande öar gömda.    

Markerad med X som den upptäcktsresande du är, här går flera nautiska mil i främmande farvatten, där livets surfvåg knorrar till farleden ibland.   Så vad fångar en skeppsråtta som mig mest av allt av dig?  Är det denna söthet som denna läckra sjöjungfru med hår som sprakar i färger av alla de slag under piratmössan.

Egentligen betyder inget av dessa titlar eller rikedomar, utsidor speciellt mycket, de gungar till här på böljan och Jolly Roger flaggen fladdrar till, inverkan har en minimal effekt på en insaltad skeppsgnaggare som jag.  Det är nog mer din person på insidan i dig IMP, det med Neptuns tre uddaded redskap jag ser,  något som jag är ensam om, ni andra kan inte se, här har jag bara ensamrätt att se å känna å lukta och mumsa på.

Men nu är jag rädd att på en bölja som kan röja avslöja dig.  Min iver är lekfull för jag älskar dig så  min finna kapten IMP…




Prosa (Fabel/Saga) av danne //
Läst 317 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-03-05 09:38



Bookmark and Share


    Svante Pissvante
Du verkar vara en riktig rackare danne!
2019-04-12

  Ardo Wejka
”Det finns endast en av ditt slag här på sju världshaven” Så sant, IMP!
2019-04-07

    ej medlem längre
Men Danne, vilken text, älskar den :)
2019-03-05
  > Nästa text
< Föregående

danne //
danne //