Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solen skiner idag!

Solen skiner idag och jag med den.
Har nyss varit ut och matat småfåglarna.

Har varit till bageriet och köpt semlor.
Vi får kärt besök idag.

Kokar bruna bönor på "mamma vis" så blir det stekt fläsk och korv till det.
Förr sa man att man skulle gå och hälsa på för att få lite prat och kaffe denna dag.

Traditioner som oftast försvinner är de enkla.
Minns att mamma och jag tog sparkarna och åkte iväg till min faster.
Hon var alltid så glad över att få besök.

Nu måste jag gå och röra om i kastrullen med bönorna.




Fri vers (Fri form) av Ezmeralda VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-03-05 10:41



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En fin text om dagen som är, blandat med ett fint barndomsminne!
2019-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP